Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@23:27:50 GMT

شب یلدا ستاره کریسمس را از دست ندهید

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۷۵۸۳۱

شب یلدا ستاره کریسمس را از دست ندهید

کارشناس مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان گفت: شب یلدا سیاره زحل و مشتری در نزدیکی یکدیگر قرار می‌گیرند و ما نمی‌توانیم آن دو نقطه را از هم تشخیص دهیم و آن‌ها را به صورت یک جسم نورانی می‌بینیم.

مرتضی بارونی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: مقارنه دو سیاره زحل و مشتری و دیدن آنها به صورت یک جرم پر نور از دید ناظر زمینی، جز, پدیده‌های نادر بوده که با چشم مسلح و غیر مسلح قابل رصد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیدن این پدیده با چنین کیفیتی در طول عمر یک فرد بسیار کم اتفاق می‌افتد.

وی خاطرنشان کرد: به نزدیک شدن دو جرم آسمانی به یکدیگر از دید ناظر زمینی مقارنه یا هم نشینی می‌گویند. اتفاقی که در این روزهای سال برای سیاره مشتری و زحل رخ می‌دهد و با اینکه این دو سیاره فاصله بسیار زیادی از یکدیگر دارند، اما از دید ناظر زمینی بسیار نزدیک به هم قرار می‌گیرند.

کارشناس مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان با بیان اینکه این روزها پس از غروب خورشید می‌توان این دو سیاره را به صورت دو نقطه نورانی در آسمان دید، تصریح کرد: زمانی که خورشید از سمت غرب غروب می‌کند، دقایقی بعد از غروب آفتاب که آسمان به تاریکی لازم رسید، متوجه نزدیکی این دو سیاره به یکدیگر می‌شویم.

بارونی تاکید کرد: طی چند روز آینده نزدیکی این دو جرم بیشتر و بیشتر می‌شود تا اینکه در شب یلدا یعنی شامگاه یکشنبه ۳۰ آذرماه این دو در نزدیکی یکدیگر قرار می‌گیرند و ما نمی‌توانیم آن دو نقطه را از هم تشخیص دهیم و آن‌ها را به صورت یک جسم نورانی می‌بینیم.

وی ادامه داد: شامگاه دوشنبه، اول دی ماه و اولین روز زمستان، این نزدیکی بیشتر می‌‎شود و از آن زمان به بعد نزدیکی این دو جرم به تدریج کمتر شده و زحل و مشتری شروع به فاصله گرفتن از هم می‌کنند.

کارشناس مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان یادآور شد: البته با ابزارهای رصدی از جمله دوربین و تلسکوپ می‌توان این دو جرم و قمرهای آن‌ها را رصد کرد و هر دو سیاره را در یک قاب دید. شهروندان نیز همزمان با یلدا و دو روز پس از شب یلدا می‌توانند این پدیده را ببینند.

بارونی تصریح کرد: چنانچه شهروندان بعد از غروب خورشید در قسمت غربی آسمان، از همانجا که خورشید غروب کرده است، به سمت بالا و چپ نگاه کنند، دقایقی بعد از غروب خورشید می‌توانند این نقاط نورانی یعنی سیاره مشتری و زحل را ببینند که این روزها به دلیل نزدیکی به یکدیگر به صورت یک نقطه نورانی دیده می‌شوند.

وی تاکید کرد: علاقه مندان نجوم تنها یک ساعت برای دیدن این پدیده زمان دارند، زیرا بعد از آن این دو سیاره به افق نزدیک شده و غروب می‌کنند.

کارشناس مرکز آموزش نجوم ادیب گفت: چنانچه هوا در شب یلدا ابری بود، دو شب پس از یلدا یعنی دوشنبه و سه شنبه نیز زمان خوبی برای رصد این پدیده نادر است. از آنجایی که این پدیده با کریسمس مقارن شده است از آن در دنیا به نام ستاره کریسمس نیز یاد می‌شود.

کد خبر 462550

منبع: ایمنا

کلیدواژه: نجوم علم و فناوری رویداد نجومی مرکز نجوم ادیب شب یلدا خورشید رصد آسمان رصد یلدا ستاره کریسمس شب یلدا آسمان شب یلدا 99 یلدا 99 کریسمس کریسمس 2021 فصل زمستان زمستان 99 شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دو سیاره صورت یک شب یلدا دو جرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۷۵۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجازه ندهید این روایت دروغ را پخش کنند!

رضا نصری حقوقدان بین الملل با انتشار پیامی در ایکس نوشت: کسانی که ادعا می‌کنند دیوان کیفری بین‌المللی صلاحیت رسیدگی به جنایات ارتکابی در سرزمین‌های فلسطین توسط اسرائیل را ندارد، با این هدف این ادعا را رواج می‌دهند که متعاقباً تحریم علیه دیوان کیفری بین‌المللی را - به بهانه اینکه از حیطه اختیاراتش خارج شده - توجیه نمایند. اجازه ندهید این روایت دروغ را پخش کنند!

دیوان کیفری بین‌المللی صلاحیت دارد و ایالات متحده آمریکا هیچ توجیهی مطابق حقوق بین‌الملل ندارد تا دیوان و مقامات آن را بهانه خروج از اختیارات خود تحریم کند!

در سال ۲۰۲۱، شعبه پیش‌دادرسی دیوان - با اکثریت آراء - رأی بر این داد که دولت فلسطین یکی از کشور‌های عضو اساسنامه رم است؛ که دولت فلسطین به درستی با پیوستن به اساسنامه رم به دیوان صلاحیت سرزمینی اعطا کرده؛ و اینکه صلاحیت سرزمینی دیوان به سرزمین‌هایی که از سال ۱۹۶۷ توسط اسرائیل اشغال شده‌اند، یعنی غزه و کرانه باختری، از جمله بیت‌المقدس شرقی، اِعمال می‌شود!

دیگر خبرها

  • تربیع آخر ماه را رصد کنید
  • ۱۱ حقیقت سریع در مورد پیامک/ نخستین متن پیامکی تبریک کریسمس بود
  • ۱۱ حقیقت سریع در مورد پیامک/ اولین متن پیامکی تبریک کریسمس بود
  • اجازه ندهید این روایت دروغ را پخش کنند!
  • خورشید: ساختار و چرخه حیات تنها ستاره منظومه شمسی
  • نصری: اجازه ندهید این روایت دروغ را پخش کنند!
  • سیاره عطارد در اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • ستاره‌شناسان قوی‌ترین شواهد برای سیاره نهم را کشف کردند
  • نصیحت امباپه و دمبله به پدیده فوتبال فرانسه
  • تازه‌ترین شواهد از وجود سیاره X در لبه تاریک منظومه شمسی